0
Je hebt 0 artikelen in je winkelwagen

Het probleem

In hun normale toestand voorzien slagaders het weefsel en organen van het lichaam van essentiële stoffen voor hun gezonde werking, zoals zuurstof. Aders daarentegen vervoeren bloed terug naar het hart. Door de bloeddruk en stevigheid van de aderwanden kan het bloed van het bovenste deel van de benen naar beneden stromen. Deze bloedstroom door de aderen en terug naar het hart wordt een veneuze terugkeer genoemd.

Kleppen, die werken als kleine flappen, worden elke 2 tot 5 centimeter (0,8 tot 2 inch) in de aderen geplaatst. Deze kleppen zorgen ervoor dat het bloed altijd in dezelfde richting stroomt zonder ooit de andere kant naar beneden te laten ‘’vallen’’. De kuitspieren en compressie van het weefsel spelen ook een rol bij de doorbloeding, vooral tijdens het lopen.

Kramp in de benen tijdens de zwangerschap:

Het is niet ongebruikelijk om krampen in de benen te krijgen tijdens de zwangerschap, vooral tijdens het derde simester. Bijna 50% van alle zwangere vrouwen heeft last van spierspasmen in de benen, in de avond komen krampen vaker voor. Krampen in de benen zijn onvrijwillige samentrekkingen van spieren aan de achterkant van de kuit en komen vaak ’s nachts voor.

Ondanks dat het een veel voorkomende zwangerschapsklacht is, is het niet helemaal duidelijk waarom ze zoveel voorkomen, zegt Amanda Selk, een OB/GYN in het Women’s College Hospital in Toronto.

Krampen in de benen tijdens de zwangerschap kunnen worden veroorzaakt door vermoeidheid, druk van de baarmoeder op bepaalde zenuwen of een verminderde circulatie in de benen door de druk van de baby op de bloedvaten. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door een calcium- of magnesiumtekort of uitdroging.

Pijnlijke of zware benen tijdens de zwangerschap

Zwangerschap is een periode waarin het risico op het ontstaan van circulatiestoornissen bijzonder hoog wordt; deze verstoringen zijn het gevolg van de daarmee samenhangende toename van het lichaamsgewicht en hormonale veranderingen. Het gevoel van zware of pijnlijke benen houdt verband met een verlies van stevigheid en elasticiteit van de aderwanden, waardoor de bloedcirculatie in de aderen wordt vertraagd. Hierdoor verwijden de aderen zich en stijgt de bloeddruk.

Kleppen en de kleine flappen die normaal voorkomen dat het bloed terugstroomt door de beenaders, hebben moeite om deze druk vast te houden en raken geleidelijk aan te kort. De weerstand tegen lekkage verzwakt en het bloed stagneert in het onderste deel van de aderen, wat de aderwanden verder schaadt. Er ontstaat een vicieuze cirkel.

A must for every mama

Kramp in de benen tijdens de zwangerschap kan worden veroorzaakt door vermoeidheid, de druk van de baarmoeder op bepaalde zenuwen of een verminderde bloedcirculatie in de benen door de druk van de baby op de bloedvaten. Tevens kunnen de krampen veroorzaakt worden door een tekort aan calcium of magnesium

Prenalinda heeft een gunstige invloed op de bloedsomloop, hierdoor wordt de doorbloeding bevordert. De bloedcirculatie zorgt ervoor dat er zuurstof in spieren en gewrichten wordt gebracht. Dit zorgt onmiddellijk voor verlichting!